lördag 6 februari 2010

Hur kom sig allt då?

Hur kom jag då fram till att äta fett, det är ju för fasen fettet jag inte vill ha!
Jag har alltid varit storväxt, kraftig benstomme liksom. När jag väntade min första dotter slutade jag röka vilket resulterade i ett ännu mera sug efter sötsaker än det jag hade innan. Jag gick upp 25 kg under den graviditeten och vägde som mest 106,5 kg, det var 16 år sedan. Jag står på den vikten i dagsläget och är varken gravid och tyvärr röker jag=(
Jag har aldrig blivit mobbad eller känt av att jag mått riktigt dåligt över min vikt, problemet har väl varit klädmässigt för min del då jag saknat att ha på mig plagg som jag dock inte kommit i.
Runt 25-30 års åldern så började jag iaf att tänka att det kan inte vara hälsosamt att va så här tjock, så jag började med Nutrilett det va "inne" då, fy f-n va jag kämpa med att få ner den där skiten det smaka riktigt illa, men jag tvinga i mig ett par veckor sen gav jag upp och tröstade mig med godis.
En väninna till mig drog med mig till Viktväktarna, där gick jag ner 12 kg kände mig rätt så snygg, körde alltså stenhårt tills sommaren kom och jag började fiffla med pointsen, jag sparade och grejade verkligen ljög för mig själv! Det slutade ju med att jag gick upp dem där oxå! När GI-modet kom så hoppade jag på det stenhårt, mådde riktigt bra och promenerade 1 timme innan jobbet varje morgon vare sig det va snö eller sol, gick ner i trivselvikt men åkte tillbaka i gamla vanor som bestod i chips, kakor, mackor, öl osv.

Sommaren 2008 satt jag ute på gården och fikade med några väninnor, där satt oxå en tjej jag inte kände särskilt väl och jag hällde upp kaffe till henne och frågade om hon ville ha mjölk i, NEJ sa hon. Tyckte hennes nej va så starkt så jag frågade helt sonika om hon var allergisk mot mjölk. Hon berättade då att hon gick på diet och kunde därför inte tillsätta mjölk i kaffet, så började hon berätta Cambridge(VLCD). Hon hade gått ner 43 kg! Jag höll på att baxna, vilken grej, hur gör man och var köper man detta mirakelpulver? Hon berättade då att hon besökte en konsulent varje vecka. Ta mig dit sa jag helt lyrisk. Det gjorde hon oxå, och min VLCD resa startade där. Jag skulle gifta mig i juli 2008 och vem vill inte vara smal på sitt bröllop?
Började med dessa soppor/shakes som smakar gott om man jämför med Nutrilett*s*.....jag gick ner i vikt, sen åkte jag till Thailand, och sen kom julen, och sen va det nyår ja säg vad jag inte skyllde på för att få äta, sopporna åkte längst bak i skafferiet och jag återgick till mitt gamla störda förhållande till mat/godis!
Ganska exakt för ett år sedan så fick jag syn på en soppkartong tittade mig själv i spegeln och insåg att det va dax igen! I feb. 2009 vägde jag in mig hos min konsulent på 117 kg. Jag körde helt rent till juni 2009 då hade jag gått ner 22 kg......räckte inför sommaren tyckte jag, samma visa en gång till tebax till skräpet!

Nytt år 2010 byxorna började kännas mer än trånga, valkarna hänger över byxlinningen......dax å ringa konsulenten! Sagt å gjort i januari vägde jag in mig IGEN......hade gått upp 9,5 kg på lite mer än ett halvår.....den här gången ska jag f-n fixa det tänkte jag!

Körde på i tre veckor och under dessa veckor hade jag LCHF i bakhuvet i stort sett varje dag, läste så mycket jag kom över, frågade runt på forum, tom när jag var och handlade kollade jag innehållsförteckningar fastän jag inte levde på det viset. Det gnagde mig ordentligt, och jag tror på konceptet. Började få svårt att få i mig sopporna (detta va nog psykiskt) mådde illa, svimmade nästan av. Då gav jag upp och styrde in mig på LCHF.
Fredagen den 5 februari tog jag en shake till frukost, sen sa jag till mig själv att nu får jag välja antingen det ena eller det andra och så kör på det!
Mina tankar gick mycket runt att jag kommer gå ner fort med Cambridge, men det som händer sen och mitt förhållande till att äta, det är ju där problemet ligger. Dax att erkänna för sig själv och det är dax att jag börjar äta mat för det var så jag började 1975 och det är så det kommer att sluta oxå!

Jag önskar att den här listan med olika sätt att gå ner i vikt inte fylls på mera, jag vill ha ett sunt liv, och jag vill ha ett bra förhållande till mat......det känns som att det här kommer att passa mig och jag ska ge det en ärlig chans......här och nu börjar min LCHF resa=)

Här har jag nu alltså startat upp en ny blogg som kommer handla om LCHF-livet och mig. Jag tycker att man inte på något sätt ska "racka" ner på olika dieter utan det är upp till var och en vad man väljer att göra med sin kropp. Jag kommer INTE att rata mina gamla "kurarkämpare" utan önskar dom alla lycka till och kämpa vidare och aldrig ge upp!
Är du som kikar intresserad av att läsa min gamla blogg som handlar om hur jag gick ner med Cambridge kan du göra det HÄR

5 kommentarer:

  1. Tack ska du ha :) kul, nu har jag ännu en LCHF-persons blogg att läsa, det gillar jag ^^, lycka till med maten osv :)

    SvaraRadera
  2. Kör så det ryker i stekpannan!!! Avis dig som får äta.. haha.. Men jag kommer följa din blogg och lusläsa allt om LCHF för att joina dig när jag är klar med CK!!

    Fortsätt kämpa och DU.. DU kommer klara detta galant!

    Kram Malena

    SvaraRadera
  3. TACK Malena=)
    Hoppas att allt går vägen för dig oxå, DU fixar det oxå ska du se=)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Lycka till, jag tror det kommer gå superbra! Om man gillar mat och vill slippa vara hungrig har man hamnat helt rätt!

    SvaraRadera